Ozon Tedavi

1900’ lü yılların başından beri kullanılan Ozon terapi, 1.Dünya Savaşında ilk defa yara dezenfeksiyonu ve yara iyileşmesinde Almanlar tarafından kullanılmış bugünkü uygulama şeklini 1950’ lerin sonunda 1960’ ların başlarında almıştır.

Ozon nedir?

 

Ozon oksijenin yüksek enerji ile 3 atomlu moleküle çevrilmiş hali olup stabilitesi düşük bir moleküldür. Renksiz, kendine has kokusu olan bir gazdır. Oda ısısında 20 -30 dakikada oksijene dönüşür.

Medikal Ozon nedir?

Medikal kullanım amaçlı Ozon özel jeneratörler aracılığı ile Medikal oksijenden elde edilir. Medikal ozon daima saf ozon ve saf oksijen karışımı şeklinde kullanılır. Uygulamaya bağlı olarak ozon konsantrasyonu 1 ve 100 ugr/ml. ( % 0.05-5 ) arasıdadır. Ozon terapi konusunda eğitimli Hekim hastanın durumuna ve tıbbi endikasyonuna göre dozu ayarlar.

 

Ozon Tedavi Endikasyonları :

    Arteriel dolaşım bozuklukları
    Bağışıklık sistemi dengesizlikleri ve bozukluklarında
    Romatizmal hastalıklar
    Kronik enflamatuar hastalıklar ( Ülseratif kolit, Crohn hast…)
    Eksternal Ülserler ve cilt yaraları (Ör:Diabetik ayak,yanıklar,dekübit ülserleri vs)
    Kronik Yorgunluk Sendromu
    Ağrı tedavisi
    Kemoterapi ye destek olarak yan etkilerini azaltmak ve immun sistem modulasyonu amacı ile
    KOAH hastalarında destek
    Geriatri
    Antiaging

Dolaşım bozukluları :
Arteriyal dolaşım bozuklukları, Buerger Hastalığı vb. Sigara içenlerde sıklıkla rastlanan bacaklarda yürüme sırasında ortaya çıkan hissizlik, şoğuma ve/veya ağrı ile görülen damarsal sorunlarda ozon çok etkili sonuç verir. Ampütasyona (bacağın kesilmesi ) giden vakalarda önleyici etkisi vardır.

Ağrı tedavisi :
Eklem ( Ör: artrozlar )  ve yumuşak doku (Ör: Fibromyalji ) yu ilgilendiren ağrılı vakalarda etkilidir.

Viral hastalıklar :
Hepatitler, Herpes virüs hastalığı, ağıda aft ve uçuklar vb.

Bağırsak hastalıkları :
Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı, anal fissür, proktit, bağırsak disbiyozisi, bağırsakta candida istilası …

Anti aging :
Günlük yoğun çalışma temposu, stres, bedensel ve zihinsel yorgunluktan kaynaklanan sorunlar Ozon tedavisine çok iyi yanıt verir. Kişiler kendilerini yenilenmiş hissederler.

Yara bakımı ve tedavisinde :
Zor iyileşen enfekte yaralar, yanıklar, diabete bağlı ayak ve bacak yaraları…

Geriatri ( Yaşlılık )
Oksijenin dokular tarafından daha iyi kullanımını sağlar ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesini sağlar, vücudun serbest radikaller ile savaşmasını güçlendirir. Konsantrasyon zayıflaması, unutkanlık,genel fiziksel ve zihinsel performansın azalması, denge sorunları… gibi şikayetlerde başarı sağlanmaktadır.

Kanser tedavisinde ek olarak :
Standart kanser tedavisine ek olarak bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle son yıllarda kullanıma girmiştir. Ozon vücudun kendi interferon ve interlökinlerini üretmesini tetikler.Bu da vücudun genel direncinin ve zindeliğinin artmasına neden olur.

 

Uygulama yöntemleri:

Majör otohemoterapi: Hastanın kendi kanı özel bir şişeye alınarak (50-100cc. kadar) şişenin içine ozon oksijen karışımı gaz verilir sonra tekrar kendi kanı hastaya geri gönderilir. Genel sağlık korunması, antiaging, sistemik hastalıklar, bağışıklık sistemi sorunları, dolaşım bozukluklarında, viral hastalıklarda kullanılır.

Minör otohemoterapi: Hastadan 3-5 cc kan alınıp ozon oksijen gazı ile karıştırılıp intramuskuler olarak tekrar kendisine uygulanır. Bu yöntem allerjik hastalıklarda etkilidir.

Rektal insuflasyon: Ozon oksijen gaz karışımının Rektal yolla verilmesi yöntemi. Özellikle bağırsak hastalıkları ve Karaciğer hastalıklarında bu yöntem kolay ve etkilidir. Hasta hiç bir şey hissetmez, ozon gazı doğrudan hassas bağırsak mukozası tarafından hızla emilerek sisteme katılır.

Torba tedavisi:Hastanın yaralı olan bölgesi torba içine alınarak torbaya ozon oksijen gaz karışımı doldurularak uygulanan yöntem

Ozonlu su: Ağız ve diş eti yaraları ve aftlarında ,yaraların pansumanında kullanılan su

 

Bizi Arayın

0212 283 61 81

0530 177 29 39

RANDEVU TAKVİMİ

Demet Erdoğan - DoktorTakvimi.com

Sıkça Sorulan Sorular

sıkça sorulan sorular Sıkça Sorulan Sorular

Doktorunuza Sorun


Akupunktur Tedavi Merkezi