Anasayfa Kongrenin Ardından
Kongrenin Ardından

III. NÖRALTERAPİ KONGRESİNİN ARDINDAN

Sevgili meslektaşlarım,
Bilimsel Nöralterapi Derneği üyeleri, kongre katılımcıları, kongreye yaptıkları bilimsel sunumlarıyla destek veren konuşmacılar, ayrıca birliktelikleriyle bize katkı sunan tüm herkese kongre ve nöralterapi derneğinin başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum.
Bu üç günün değerlendirmesini hem sizlere hatırlatmak hem de tarihe not düşmek adına söz uçar yazı kalır diyerek kaleme almak istedim.

3 Haziran 2010’da basın açıklaması ve kokteyl ile başlayan III. Uluslararası Katılımlı Ulusal Nöralterapi Kongresini; 44 sunum, 9 workshop ve 234 hekimin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdik ve nöralterapiyle beslendik.

Hekimlik sanatı doğru tanının konulması kadar doğru tedavi yapılması sorumluluğunu içinde taşır. Tedavide başarılı olmanın ana koşulu tanının doğru konulmasıdır. Bu süreçteki diyagnostik yaklaşım kişiye özel olmalı ve kişide meydana gelen değişikliklerin zamansal ilişkisi ile fonksiyonel yapı göz önünde bulundurulmalıdır.

İşte tam da bu durumda tamamlayıcı tıp ve regülasyon tıbbı ile modern tıp arasındaki en önemli köprü olabilecek metodun adıdır nöralterapi. Nöralterapi modern tıptan köken alıp gelişen bir tedavi metodudur.

Nöralterapi ile hastalıkların tedavisi vejetatif sinir sistemi üzerinden gerçekleşmektedir; regülasyonu bozulmuş olan sinir sisteminin düzenlenmesi üzerinde en etkin tedavi şeklidir.

Lokal anestezikler (LA) 100 yıldan fazla bir süredir tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. 1906 yılında Prof. Dr. Spies, LA kullanımının yaranın iyileşmesini hızlandırıldığı, ağrıyı ortadan kaldırdığı ve bu etkinin süresinin kullanılan LA’lerin etki süresinden bağımsız olarak meydana geldiğini kanıtlamıştır. Daha çok gözlem ve ampirik olarak elde edilen başarılar ışığında kullanılan bir metotken ağrı konusunda 1990’lı yıllardan beri yapılan bilimsel çalışmalar bu tedavinin anlaşılmasına katkı sunmuştur. Özellikle ABD Prof. Dr. Marcel Durieux, LA’lerin etkilerinin nöralterapide yaptığımız gözlemlerle örtüştüğünü ortaya koymuştur.

İşte bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz kongrenin ağırlıklı konusu ağrıyı anlamak ve tedavide bütünsel yaklaşımdı. Kongre hem bilimsel açıdan hem ilişkiler açısından hem de organizasyon açısından Avrupa standartlarını aratmayacak derecede samimi ve yoğundu.

kongrenin_ardindan

Kongrede nöralterapi konusunda sözü olan en iyiler bir aradaydık.

Nöralterapi konusunda yaptığı bilimsel çalışmalarıyla dünyaca tanınan, Dünya Nöralterapi Araştırma Komisyonu Başkanı, Berlin Üniversitesi Charité Tıp Fakültesinde nöralterapi konusunda araştırmalar yapan ve aynı zamanda Türkiye Nöralterapi Derneği onursal başkanlarında Prof. Dr. Hans Barop; nörovejetatif sistemi ile ilgili çalışmalarıyla bilinen, Greifswald Tıp Fakültesi Fonksiyonel Anatomi ABD başkanı Prof. Dr. Jürgen Giebel; Avusturya’da nöralterapi ve regülasyon tedavilerinin bilimsel alt yapısının gelişmesinde yer alan önemli bilim insanı Dr. Roswita Bergsmann; Avusturya Tamamlayıcı Tıp Akademisi ve Nöralterapist Jinekolog Dr. Wolfgang Ortner; ağrı tedavisinin anlaşılmasında ve sempatik sinir sistemin bu rahatsızlıklardaki yeri ve önemi hakkında pek çok çalışması bulunan ağrı uzmanı Doç. Dr. Férdéric von Orelli; İCMART yönetim kurulunda yer alan (Bu kurum içinde nöralterapiden sorumlu) ağrı konusundaki çalışmalarıyla tanınan anestezist, nöralterapist ve geleneksel Çin tıbbının modern battı temsilcisi konumunda olan Prof. Dr. Helmut Lietzer; İCMART yönetim kurulu üyesi ve Bulgaristan Nöralterapi Derneği başkanı Doç. Dr. Dr. Petja Piehler; 2008 Avusturya’nın nöralterapi konusunda verdiği en büyük ödül olan Otto Bergsmann Ödülünün sahibi ve Yunanistan Nöralterapi Derneğinin Başkanı Dr.med.dent Gerasimos Papathanasiou; İGNH (Hunekeye Göre Uluslararası Nöralterapi Derneği) Bilimsel Sekreteri Dr. İmke Plischko, Heidelberg Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp ABD öğretim üyesi ve 2010 almanca yayınlanan en büyük nöralterapi el kitabının yazarı Doç. Dr. med. Stefan Weinschenk kongremizde hem konuşma yaptılar hem de workshoplarda bilgi ve becerilerini Türk hekimleriyle paylaştılar.

Bu kadar yabancı konuşmacının yanı sıra ülkemizde çok değerli bilim adamları da kongrede yer aldılar. Türk kamuoyu ve tüm hekim camiyası tarafından bilimselliği, hekimliği bilinen, araştırmacı ve yeniliklere açık olan bilim adamı ve Kongremizin eş başkanı Prof. Dr. Cihan Aksoy, Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Ülkü Türk Börü, bel ve boyun cerrahisi konusunda ülkemiz otörlerinden Op. Dr. Aybars Akkor, Derneğimizin üyeleri olan (BNR ve IGNH eğitmeni) Op. Dr. Hasan Doğan, (BNR ve IGNH eğitmeni) Uz. Dr. Neslihan Özkan, Bilimsel Akupunktur Derneği Başkanı ve Nöralterapi Derneği Bilimsel Sekreteri (BNR ve IGNH eğitmeni) Dr. Demet Erdoğan, Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı Derneği Başkanı ile BARNAT (Tamamlayıcı Tıp Dergisi) imtiyaz sahibi (BNR ve IGNH eğitmeni) Dr. Tijen Acarkan, (BNR eğitmeni) Dr.dent. Tijen Dürer ve ekteki programda göreceğiniz gibi daha isimlerini burada sayamadığım diğer konuşmacılarımızın yanı sıra nöralterapiye gönül veren ve çalışmalarıyla katkı sunan uzmanlar, hepimiz 4-6 Haziran 2010’da bir aradaydık.

Ayrıca yetiştirmesi gereken bir bilimsel çalışmadan dolayı aramızda olamayan ancak kongre açılışına çok içten bir kutlama mesajı gönderen ve kongre boyunca 4 kez telefonla arayarak gelişmeleri yakından takip eden İGNH yönetim kurulu üyesi, derneğimizin onursal başkanı, İsviçre’de Bern Tıp Fakültesi Nöralterapi ADB başkanı Prof. Dr. med. Lorenz Fischer fizikken aramızda olmasa da kongrede varlığını her daim hissettirdi.

Nöralterapi Almanya başta olmak üzere Avrupa’da yaygın uygulanan bir tedavi şekliyken ülkemizde kısa bir zamana kadar bilinmiyordu. Ben hekim olarak nöralterapi ile 1993 yılından beri uğraşmaktayım. Her geçen gün daha da çok seviyorum. Nöralterapi uygulayarak yaşadığım gözlem ve mutlukları kendime saklamak yerine 2004 yılından beri bunu Türk hekimlerine sevgi ve özveriyle öğretmeye, aktarmaya çalışıyorum.

2004 yılında başlayan bu süreç içinde 3 ulusal ve uluslararası katılımlı nöralterapi kongresi, 5 nöralterapi sempozyumu ve 89 adet en kısansı 2 gün süren seminer eğitimleri gerçekleşmesi için derneğimizin yönetim kuruluyla birlikte büyük emek verdik.

Bu son kongrede 4 gün boyunca yepyeni bilgilerle dolu nöralterapi sunumlarının yanı sıra; katılımcıların hepsinde gördüğüm sevgi, merak ve heyecan iki yıllık yorgunluğa değdi.

Baştan sona bütün oturumlardaki tam katılım nöralterapi kongrelerinin diğer kongrelerden farkını bir kez daha hepimizin gözleri önüne serdi.

Evet, kongre bitti ama heyecan ve sevinç bitmedi; 17-19 Eylül 2010’da VI. Geleneksel Herget Nöralterapi Sempozyumuna hepinizi bekliyorum.

Huneke’ ye göre Nöralterapi ve Regülasyon Derneği Yönetim Kurulu adına

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul
Nöralterapi Derneği Başkanı
2010 Nöralterapi Kongre Başkanı
www.noralterapi.com.tr
www.huseyinnazlikul.com

 

Bizi Arayın

0212 283 61 81

0530 177 29 39

RANDEVU TAKVİMİ

Demet Erdoğan - DoktorTakvimi.com

Sıkça Sorulan Sorular

sıkça sorulan sorular Sıkça Sorulan Sorular


Akupunktur Tedavi Merkezi