Anasayfa Hastalıklar Gıda Duyarlılığı
Gıda Duyarlılığı

Gıda duyarlılığı IgG cevabı olarak bilinen immün reaksiyonların sonucudur. Uyumsuz gıdanın tüketilmesinden sonra oldukça gecikmeli olarak ortaya çıkar, bu nedenle gıda intoleransından kaynaklanan bazı rahatsızlıklar fark edilemez. Burada en önemli belirti inflamasyon artışıdır.

Gıda intoleransından kaçınmak için gıdaları sürekli, sık sık tüketmek yerine aralıklarla tüketme yoluna gidilmelidir. Bir gıdanın sindirim sisteminden geçip gitmesi için 3-4 güne ihtiyaç vardır, onun için  aynı gıda 4-5 gün aralıklarla tüketilirse yeni bir intoleransın oluşması önlenmiş olur, veya bilinmeyen bir intolerans varsa çok zararlı bir sonuçla karşılaşma riski azalır. En sık rastlanan gıda intoleransı sebepleri; Süt, Yumurta, yerfıstığı, fındık (ceviz, vb...) balık, kabuklu deniz ürünleri, soya, unlu gıdalar …

Gıda duyarlılığı bir çok kronik hastalığın zemininde rol oynar. Diğer sebepler elimine edildikten sonra gıda duyarlılığı olasılığı akılda tutulmalı ve araştırılmalıdır.

Günümüzde IgG türü antikorları analiz ederek, hangi gıdalara intolerans olduğunu saptayabilen testler
( İmuPro300) veya  Vegatest mevcuttur. Bu testlerde çıkan sonuca göre kısıtlama diyetleri uygulanmaktadır.

 

 

Bizi Arayın

RANDEVU TAKVİMİ

Demet Erdoğan - DoktorTakvimi.com

Sıkça Sorulan Sorular

sıkça sorulan sorular Sıkça Sorulan Sorular

Doktorunuza Sorun


Akupunktur Tedavi Merkezi