Gıda Duyarlılığı |
Gıda duyarlılığı IgG cevabı olarak bilinen immün reaksiyonların sonucudur. Uyumsuz gıdanın tüketilmesinden sonra oldukça gecikmeli olarak ortaya çıkar, bu nedenle gıda intoleransından kaynaklanan bazı rahatsızlıklar fark edilemez. Burada en önemli belirti inflamasyon artışıdır. Gıda intoleransından kaçınmak için gıdaları sürekli, sık sık tüketmek yerine aralıklarla tüketme yoluna gidilmelidir. Bir gıdanın sindirim sisteminden geçip gitmesi için 3-4 güne ihtiyaç vardır, onun için aynı gıda 4-5 gün aralıklarla tüketilirse yeni bir intoleransın oluşması önlenmiş olur, veya bilinmeyen bir intolerans varsa çok zararlı bir sonuçla karşılaşma riski azalır. En sık rastlanan gıda intoleransı sebepleri; Süt, Yumurta, yerfıstığı, fındık (ceviz, vb...) balık, kabuklu deniz ürünleri, soya, unlu gıdalar …
|
0212 283 61 81
0530 177 29 39